Dominique Surquin

Dominique Surquin

Onlangs bracht drievoudig Nederlands kampioen taekwondo Dominique Surquin een bezoek aan het Drentse Odoorn voor een fotoshoot bij Richard Broekhuijzen Fotografie, hij wordt gerepresenteerd door Actors and Models Agency. Waarom hij zoveel bezig is met de sport legt Dominique zelf uit in deze blog.

 

Ik ben Dominique Surquin, ik ben student business management, ik ben 21 jaar oud en ik ben geboren in Nederland… Maar ik ben vooral een vechter. Ik doe al vechtsport sinds dat ik 8 jaar oud ben. Ik deed toen judo. Hierna heb ik Sho to kan karate gedaan en daarna kickboksen en boksen. Ik heb vanaf mn 14e tot mn 16e alleen wat fitness gedaan.

 

Niets komt uit het niets. Ik ben nu 93kg, goed getraind, een kast vol met taekwondo prijzen waaronder een zilveren medaille van het Open WK in london 2013. Ik ben echter niet altijd zo geweest. Ik was nooit sterk, werd nooit als eerste gekozen met gym en als andere kinderen een boom in klommen wenste ik ze succes en ging er lekker bij zitten. Na op school flink gepest te zijn besloot ik sterk te willen zijn. Ik pakte krachtsport op en ging weer vechtsport doen. Niets op hoog niveau en zeker niet met een vast doel. Nadat ik klaar was met de middelbare school ben ik geveld door een gezwel in mn keel. Dit was zodanig erg dat ik door mijn ziektebed 16kg aan lichaamsgewicht verloor en 1.90cm lang nog maar 65kg woog. Na een hoop ellende ben ik hersteld. Ik kon amper lopen en moest volledig vanaf 0 beginnen. Dat was het moment dat ik besloot nooit meer op te houden te werken aan kracht.

 

Ik had een goede omgeving nodig, en die vond ik in Barneveld bij Dnmaa/Kisport. De club en de trainer Sabum Harry van Schaik boden een veilige omgeving waarin ik geweldig kon groeien. Met een doel voor ogen, de juiste motivatie en krachtige personen achter je kan je alles bereiken wat je wilt. Onlangs ben ik gaan trainen bij de geweldige kracht en vechtsportschool FPA in Amersfoort. Hier leer ik Brazilian jijitsu, boxing en MMA en zo blijf ik aan de weg timmeren. Ik ben er nog lang niet. Taekwondo blijft altijd mijn uitgangspunt maar ik geloof dat je in zoveel mogelijk vechtsport disciplines comfortabel moet zijn om jezelf een echte Martial Artist te noemen.

 

Taekwon en Osu!

 

Drievoudig Nederlands kampioen taekwondo Dominique Surquin

Drievoudig Nederlands kampioen taekwondo Dominique Surquin.