Retropop, écht zo’n evenement waarbij ik dacht dat ik er voorlopig nog niet terecht zou komen als fotograaf, en altijd zei ach dat komt nog wel eens. Tot ik een paar weken geleden werd gebeld, of ik wilde komen fotograferen voor de organisatie, natuurlijk wilde ik dat wel! Ik kon het wel van de daken schreeuwen, geloof dat ik dat ook wel een beetje heb gedaan.

 

Een paar dagen voor het evenement doemde m’n nervositeit op, opeens bedacht ik me dat het grootste evenement waar ik had gefotografeerd had 3.000 bezoekers had gehad, Retropop had daarentegen 15.000 bezoekers, nét iets meer zeg maar. Maar zoals ik altijd bij alles denk waar ik nerveus voor ben, gewoon doen, komt vast goed!

 

Even over het Retropop zelf, een jaarlijks terugkomend evenement wat in 2002 is gestart onder de naam ‘Back to the 80’s‘, in 2006 kwam een gelijksoortig evenement erbij onder de naam Back to the 70’s‘ en in 2010 kreeg het de huidige naam. Nou zal je wellicht denken, in Emmen zal er toch geen grote band spelen? Niets is minder waar, in de voorafgaande jaren bestegen Status Quo, UB40, Billy Ocean, Nena en Anouk al het Retropop podium.

 

7 juni 2014, de dag van het evenement, de weersvoorspelling waren gunstig voorspeld al was er nog wel wat kans op regen. Uiteindelijk scheen de gehele dag de volle brandende zon op het evenementterrein, erg positief voor de sfeer. Samen met huisfotografen Bob Woelders, ‎Carola Paas en Margaret Fuhler ging ik op pad om het evenement op de gevoelige plaat te leggen. Natuurlijk was het ook gezellig om weer eens samen te werken met collega fotografen Rich Boogert en Dennis Kok, ook was het erg leuk om een voorbeeld voor mij in de fotografie tegen te komen, William Rutten.

 

Optredens waren er van Toontje Later, De Kast, New Adventures, The Stranglers, De SplitsPolitie, Golden Eearring, Drukwerk, Level 42, Kayak en hoofdact de Simple Minds. Ook traden er verschillende dj’s in de dancetent. Persoonlijke hoogtepunt voor mij was het optreden van de Golden Earring, en dan specifiek het moment dat ik achter ze op het podium stond en het publiek lekker los ging op het nummer ‘When The Lady smiles‘.

 

Hieronder volg een overzicht van de artiesten die optraden.

Toontje Lager

Erik Mesie van Toontje Lager

Syb van der Ploeg van De Kast

Syb van der Ploeg van De Kast

New Adventures

New Adventures

Baz Warne van The Stranglers

Baz Warne van The Stranglers

Gitarist van De SplitsPolitie

Gitarist van De SplitsPolitie

Barry Hay van de Golden Earring

Barry Hay van de Golden Earring

Harry Slinger van Drukwerk

Harry Slinger van Drukwerk

Mark King van Level 42

Mark King van Level 42

Cindy Oudshoorn van Kayak

Cindy Oudshoorn van Kayak

 

 

En natuurlijk ook de dj’s die optraden op de dancestage.

 

_MG_0156

Dj Roy

Dj Roy

Dj's Marc Adriani en Frank van 't Hof

Dj’s Marc Adriani en Frank van ’t Hof

 

Alle foto’s die de huisfotografen gemaakt hebben staan op www.retropop.nl.